Wat zijn vaginale aanspannende crèmes en hoe werken ze?

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat het vaginale weefsel en het perineum na verloop van tijd losser worden, waaronder genetica en bevallingen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties om uw vaginale anatomie te helpen herstellen. De beste behandelingsoptie varieert van patiënt tot patiënt, en terwijl chirurgische vaginale verjonging voor sommige mensen het beste is, zullen anderen waarschijnlijk baat hebben bij een meer conservatieve aanpak.

Als u momenteel onderzoek doet naar vaginale verjonging, is de kans groot dat u lotions, gels en crèmes bent tegengekomen die beloven uw vagina strakker te maken. Vaginale aanspannende gels zijn meestal gemaakt met natuurlijke ingrediënten die een "adstringerende" werking hebben op het weefsel. Samentrekkende ingrediënten hebben een verstrakkende kwaliteit, vergelijkbaar met tannines in wijn, waardoor ze effectief zijn bij het aanpakken van milde vaginale laksheid. Als u klein wilt beginnen met een "lichte" behandeling, kan dit het proberen waard zijn, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat de resultaten met gels vaak tijdelijk zijn. Om de doeltreffendheid te optimaliseren, raden we patiënten aan de gel te gebruiken in combinatie met kegels (bekkenbodemoefeningen) om de vaginale strakheid te bevorderen en de buikorganen te ondersteunen.

Een meer duurzame en effectieve niet-chirurgische optie voor vaginale verjonging is V-Tight, een niet-invasieve behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van radiofrequente technologie om vaginaal weefsel te herstellen. ThermiVa is een ideale optie voor patiënten met minimale symptomen en zonder bekkenbodemverzakking (het is vermeldenswaard dat vrouwen met lichte incontinentie ook verlichting hebben gevonden met V-Tight). Zoals bij de meeste vormen van conservatieve behandeling, moet de behandeling regelmatig worden herhaald om effectief te blijven.

De meest permanente behandelingsoptie is chirurgische vaginale verjonging, of vaginoplastie, die patiënten verlichting kan bieden ongeacht de ernst van hun symptomen. Chirurgie is uiteraard intimiderender dan niet-chirurgische opties, maar de resultaten zijn blijvend.