Wat is anaal bleken - en waarom doen mensen het?

Kuuroorden bieden veel behandelingen onder de gordel: bikinilijn harsen, laser ontharing, vaginale verjonging ... en nu, anaal bleken. Ja, anaal bleken, of anders gezegd: unisex intiem bleken.

Wat is anaal bleken?

Bleken van de anus is het aanbrengen van chemicaliën op de huid rond de anus (of vulva, of oksel, of tepelhof) om de van nature dieper gelegen pigmentatie lichter te maken. Anale bleekproducten zijn een volledig cosmetische ingreep en gebruiken traditioneel hydrochinon of kojinezuur om de anus na verloop van tijd lichter te maken.

Werkt anaal bleken?

Dat hangt van de persoon af omdat donkerder pigmentatie in deze gebieden natuurlijk is, en omdat huidcellen zich voortdurend vernieuwen, die bleekbeurt niet eeuwig zal duren. Er wordt ook aangeraden om onmiddellijk te stoppen met de behandeling als je een branderig of tintelend gevoel hebt.

Hoe zal het je seksleven beïnvloeden?

Er wordt geadviseerd om direct na de ingreep geen seks te hebben. Svendsen raadt patiënten ook aan sauna's, baden en hete baden de komende 72 uur te vermijden. Als u na drie dagen geen tekenen van irritatie vertoont, dan is seks helemaal prima.