Hoe vroegtijdig klaarkomen voorkomen

Kun je jezelf niet tegenhouden om supersnel klaar te komen tijdens seks? Daar zit je dan in het heetst van de strijd en plots is het al voorbij voor het goed en wel begonnen is. Oeps!

Maar voordat je jezelf afschrijft als een seksuele mislukking, is het de moeite waard om te weten dat snel klaarkomen eigenlijk heel gewoon is, en voortijdige ejaculatie treft de meeste mannen op een bepaald punt in hun leven. Het goede nieuws is dat het ook makkelijk te verhelpen is en dat de meeste mannen kunnen leren hoe ze hun ejaculatie kunnen uitstellen.

Seks- en relatie-expert Annabelle Knight en psychoseksueel therapeut Krystal Woodbridge geven hun deskundige tips om te leren de ejaculatie te stoppen en te genieten van een gezond, bevredigend (en perfect getimed) seksleven:

Wat is voortijdige zaadlozing?

Voortijdige ejaculatie is een veel voorkomend probleem waarbij geslachtsgemeenschap over het algemeen minder dan twee minuten duurt voordat de man een orgasme bereikt. Te snel klaarkomen is een van de meest voorkomende seksuele angsten van mannen, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om te leren hoe je het langer kunt volhouden - en ervoor te zorgen dat je seksuele partner ook tevreden is.

De meeste mannen hebben er geen idee van dat veel mannen binnen twee minuten na penetratie klaarkomen en nog veel meer mannen houden het maar vier minuten vol,' legt Knight uit.

Probeer orgasme vertragende sprays

Desensibiliserende crèmes en sprays verlichten tijdelijk vroegtijdige ejaculatie. Ze veroorzaken een tijdelijke plaatselijke gevoelloosheid, waardoor de ejaculatie wordt uitgesteld en de seksuele ontmoeting langer kan duren.

Deze zijn nu heel effectief en niet duur,' zegt Knight. 'Lovehoney doet een uitstekend vertragingsglijmiddel, dat helpt om de penis te desensibiliseren en hem langer te laten duren.'